Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Strict Standards: Non-static method PopularPosts::install_post_plugin_library() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/popular-posts-plugin/popular-posts.php on line 75 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class admin_subpages in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/post-plugin-library/admin-subpages.php on line 22 Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method expcom::ajax_data() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/plugin.php on line 311 Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method expcom::js_vars() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/plugin.php on line 311 Lördag 7/2-09: Melodifestivalen 2009… Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Strict Standards: Non-static method expcom::head() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/expand-comments/expand-comments.php on line 563 Strict Standards: Non-static method expcom::get_moofx_submit() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/expand-comments/expand-comments.php on line 406

Lördag 7/2-09: Melodifestivalen 2009…

Pia, söndag 8 februari 2009
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method SimilarPosts::execute() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 586 Strict Standards: Non-static method SimilarPosts::check_post_plugin_library() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/similar-posts/similar-posts.php on line 57 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 398 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 398

.. eh.. vad hände.. ???

Nog för att jag var lite upptagen igår kväll. Nog för att jag kanske inte hade riktigt riktigt full koll exakt HELA tiden. Nog för att jag, förutom förra året då jag halkade in nånstans framåt slutet mot.. slutet, inte följt skiten på många många herrans år men… MEN.. vad hände egentligen?

Lite smått upptagen var jag men.. alltså.. MEN….. jag sitter i samma rum som tv:n. Jag behöver bara vrida blicken lite åt vänster o vid sidan om min skärm så har jag en trettisjutums plasmaskärm bara en dryga två meter bort. Jag har inga större fel på synen. Och inte på hörseln. Och Sarah satt och tittade på rätt program - OM det nu var Melodifestivalen vi såg - och med surroundet på. Och jag KAN sitta här vid burken o skriva samtidigt som jag följer vad som händer på tv. Och alldeles alldeles särskilt när det inte är nåt överjävligt intellligensutmanande som visas. Och det var det ju inte……….

Men nåt måste väl slagit rejält slint bakom pannbenet på mig igår för jag vet fan inte vad det var jag tittade - och lyssnade - på. Var det en insamlingsgala för…. nåt behjärtansvärt ändamål? Var det en-.. misslyckad.. - Petra Medes enmansstandupshowkväll? Eller var det - osannolikt men.. - nån väääldigt lokal revygrupp som beretts plats och som parodierade på föregående års Melodifestival?

Jag förstod - och förstår - INGENFAKKINTING.. !!!

Jag såg och hörde en överforcerad - och för mig FULLSTÄNDIGT oförståelig - Petra Mede. Och nej, jag hörde inte ALLT! Och nej, jag SÅG inte allt! Men jag såg och hörde tillräckligt. Tillräckligt för att med hela mitt inre vilja krypa in i tv:n och plocka bort henne och inför hela svenska folket ställa mig mitt på scenen och högljutt förkunna för mitt sen många år stora nonchalansobjekt Kristian Luuk att.. KRISTIAN LUUK.. KOM TILLBAKA.. ALLT ÄR FÖRLÅTET….. Och jag menar verkligen ALLT! Efter att från början älskat och följt dig slaviskt i bl.a “Sen kväll med Luuk” har jag under många år gjort allt som står i min makt för att undvika dig. I tidningar. Och på tv - är väl bäst att tillägga så ingen kommer galandes om att jag fan inte ska sitta här o uttala mig om människor jag inte känner. För det gör jag ju inte. Känner Kristian Luuk personligen alltså. Men efter sisådär fjortonhundra jävla program tröttnade jag fullständigt och inledde en mångårig förnekelse. Förträngde att jag nånsin sett o hört nåt. La in Kristian Luuk i det mörka hålet i bakhuvudet för “Pisstrist”.

Och där har han fått stanna. Tills jag då som av en händelse råkade halka in framåt slutet av förra årets Melodifestival. Och blev kär på nytt. Eller ja.. kär o kär men alltså.. VEM hade kunnat vara bättre programledare än Kristian Luuk… liksom….. Bränn mig på bål döda mig tvinga mig äta inälvsmat.. jag ger mig aldrig - INGET kan få ner mig från mina nyupphittade rosa moln. Där jag sitter på min fårafäll med en hink praliner och en mango…. - hmmm så heter det ju inte.. men vaffan heeeter det.. en sån där jähääättestor flas…. ahhh.. nu kom jag ihåg - JUMBOflarra Champis med förra årets Melodifestival på “Replay” i dvd:n.

Melodifestivalen tvåtusennio.. Kristian Luuk kom tillbaka.. allt är förlåtet. Jag säger det EN gång till: ALLT är förlåtet!!! (med ett liiiiitet litet PS: ta INTE med dig hon den där lilla långsöksskämtande lilla saken du hade med dig då.. jag har tyvärr glömt vad hon heter men du vet säkert vem jag menar. Och.. hmm.. det kanske inte ens var förra året hon var med.. mitt minne sviktar men.. ta allafall INTE med henne vad du än gör)

När skämt, som kanske normalt skulle falla mig på läppen, bara ger mig tunga stenar i magen av skam då är det dags att tagga ner. När jag sjunker djuuupt ner i mitt soffhörn o drar filten över huvudet för att slippa se och höra.. då vore det snygg tajming om eländet behagade lämna scenen obemärkt. Bara försvinna nånstans mellan två bidrag. För att aldrig återkomma. Och i just det här fallet kan hon ju alltid åka tebax till den där plastikkirurgiska kliniken och fortsätta skära och klippa o klistra sönder o samman stackars Berit. Eller vaffan hon nu heter, den stackars lilla tanten…..  HJÄLP… liksom…..

Sorry, Petra Mede, men i det här fallet gick du inte hem. Alls…. Hos mig…..

Och.. för att återkomma till vad jag ville säga: vad var det som hände? Egentligen? Vad var det vi här hemma tittade på? Vi må vara tröga på alla de sätt o vis även vanligtvis. Vi må vara korkade blondiner* hela jävla högen. Men vi fattade faktiskt ingenting. INGENJÄVLAFAKKINTING!!!

Att nåt hände med Alcazar förstod vi. Nog. Tror vi. Gick de kanske vidare? Direkt? Till en andra chans? Till en tredje chans? Ska de nu vara med varenda lördagskväll i fjorton veckor tillsammans med alla andra - för det verkar ju efter vad vi förstår som att man går vidare…. och vidare…. och vidare… och en gång till.. och en gång till - som gått vidare? Fast, och uuursäkta mig ni som röstade på dom, det är år tjugohundranio, det fanns fler låtar som tävlade men.. var inte det här den låten de en gång blev kända för? Eller.. låten de gjorde efter den? Eller låten de gjor…… eller näe.. de har nog kanske bara gjort en låt. Men varför rösta på en låt - som inte ens är braaa liksom - som spelats förr? Och hur har de ens kommit med.. FÅR man tävla med gamla låtar?

OCH.. hur många gånger var det egentligen meningen att man skulle behöva rösta för att rösta på sin favvo? För att rösta fram den man ville…… och nu kommer jag av mig lite.. igen. Jag VET INTE för jag FÖRSTÅR INTE reglerna. Jag VET INTE för jag FÖRSTÅR INTE hur i helvete den här tävlingen funkar längre. Hur många chanser får de tävlande? Hur många deltävlingar i deltävlingarna i deltävlingarna är det egentligen? Och.. var och när och hur kommer JOKRARNA in???

Och faktiskt.. jag skiiiter fullkomligt i att eventuellt överskott av inringningsröstningspengarna kanske går till nåt hjärtevärmande ändamål (och hur många kronor hamnar i slutändan hos… nån… fast INTE hos gotteändamålet dit ALLT borde gå o.. nån.. BORDE ta mig fan BJUDA på ev. kostnader som.. nån.. har för att stå för växlar o fan o vad det nu allt är) - jag ringer INTE och röstar i Melodifestivalen (eller på nåt annat heller för den delen) för att skänka pengar till.. nåt. Inte så länge inte ALLT hamnar hos den eller de som behöver. Vi blir ju så jävla lurade med hela den här omröstningsproceduren så det är ta mig fan SKAMLIGT hur korkade vi är. DE är. Som ringer o röstar in och ut o in o ut och tillbaka igen. För så var det väl. Först skulle man rösta fram. Och sen skulle man rösta fram igen. Och så skulle man välja igen att rösta på. Och sen gick nån vidare som man skulle rösta på. Och sen kom nån med som inte var framröstad av inringarna. Och får komma tillbaka i nån senare tävling. Och så får man ringa o rösta. Igen.

Röstarna blir ju fullständigt blålurade på pengar. Och JAG tycker det är ett PISSÄCKLIGT vidrigt sätt att håva in pengar på det här sättet. Men ja.. i slutändan är det ju vi/de som röstar som bestämmer hur de gör och tyvärr kommer ju rösterna fortsätta ramla in. Och så länge det fortsätter har vi bara att se fram mot kommande Melodifestivaler. Där vi kommer få ta del av vilka de insända bidragen är redan från start. Och så kommer vi telefonledes - eftersom det (.. förmodligen.. ) inte skulle inhåvas lika mycket pengar med en poll på nätet - få ringa o rösta fram våra favoriter. Varje vecka, varje dag. Timma ut och timma in. För bidrag ramlar det ju in så det räcker o blir över.

Och så kommer sen då i slutändan finalen. Den stora FINALEN… Och där dyker då JOKRARNA upp. Dom där som blivit utvalda - fast inte av dom/oss som röstat.. nejnej - som små äss ur rockärmen. Som blivit utvalda bakom ryggen på alla röstande. Eller vänta, de kanske dök upp redan under resans gång… Hmm.. jag har inte riktigt förstått det heller faktiskt.

Nä.. “vinnarna” är från början utsedda och ALLA medel får tas till för att De Som Bestämmer verkligen ska få med sina favvisar. Få oss att rösta plånböckera av oss, släng in omröstningar och deltävlingar i deltävlingarna och kasta in tidigare utröstade och dessutom egenutplockade jokrar. Och få oss att tro att det är VI som röstat. Och - om det inte redan finns - varför inte slänga inte några fina priser bland de som ringer in o röstar? Plocka lite nummer på måfå - eller använd närmsta bekantskapskretsen som vinnare o behåll priserna tills nästa år - och lotta ut en….. badboll…. Med Melodifestivalens logga på.
.
.
Det vore allafall ett pris värdigt nuvarande Melodifestivalens upplägg……….
.
.
.
.
.

Du.. jag har inte tid med det här längre. Vi ska ut i garaget och jobba vidare med Impalan och väntar bara på att kaffet ska bli färdigt så T kan hälla upp det i termosen.

Och där skruvade han på locket så nu är det bara för mig att kvickt hoppa i jobbarbrallorna - yepps.. har ärvat Ts gamla riiiktiga fina arbetsbyxor så nu är det slut på joggarbrallornas tillfälliga liv som oljeställ - och dra på mig F1-pjucken o ge mig upp i garaget pulsandes genom den halvmeterhöga - ja.. jag överdriver nåt tiotals centimeter för att göra det hela mer spännande.. som en Jack London-roman ungefär - snön.
.
.

* = och vill du inte att jag ska säga korkade blondiner så kan du använda vilket ord du själv vill. Brunetter, rödisar, getingar eller skoinlägg.. I couldn´t care less så tänker du protestera mot det.. gör det nån annanstans är du snäll…..
.
.
.
.
.
Och jag var visst inte helt ensam om att vara lite konfys har jag förstått när jag nyss fick tid att läsa lite nyheter. Bl.a då här:
Aftonbladet: Schlagereliten sågar nya Melodifestivalen: “Det var en jävla röra”
.
.
EDIT
Och ja, jag tänker fortsätta titta. Och ja, jag kommer ge Petra Mede fler chanser. Så jävla lätt ger jag mig inte! :-)
ENDEDIT
.
.
.

Kanske liknande:

Tags: , , , , , , , , , ,

8 Responses to “Lördag 7/2-09: Melodifestivalen 2009…”

 1. Jag hörde häromdagen att… Lasse Berghagen är påtänkt som programledare för melodifestivalen nästa år…

 2. *klöks*
  Och jag hörde häromdagen att det i en liten byhåla vid Småland och Östergötlands länsgränsmötesplats bor en liten sketen BonnaSlasHas som pga sina ständigt återkommande dumma påstående snart kommer att ha mistat den bästa människan han nånsin känt i hela sitt liv… Hans ständiga uppmuntrerska, glädjespriderska och med en intelligens vida överstigande hans vilket han beundrar väääldeliga och är djupt avundsjuk på…..

  Stick tillbaka till din egen sketna sida du o sitt inte här o tetas…..

  O FÖRRESTEN… det var väl inte det där du skulle sagt här.. ELLER.. ???

 3. Var det inte detta jag skulle ha sagt…? Hm, det kanske det inte va… Nä, det var nog att jag tyckte ju att Petra Mede var bra! Skitbra!! Fast… Jag såg egentligen inte mycket på programmet, det gjorde jag ju inte… Inte hörde heller. Men hon är ju bra i Morronsoffan. Så jag troooor hon var bra. Jag tyckte det var kul att hon skulle bli programledare. På lördag kommer jag nog att titta mer ordentligt. Och konstatera att hon ÄR kanon som programledare. Tror jag.
  Och förresten… Jag kanske har fel. Det kanske är Magnus Härenstam som är tänkt till programledare nästa år…

 4. Nä.. det var ju väntat! Du såg inte! Och du hörde inte! Men du vet minsann ändå….. Motvalls kärring personifierad……..

  Och.. MAGNUS HÄRENST.. !!!?????
  *äckelryser*

  Du är.. du är…. DU ÄR….. snart permbannad här! Rött kort, livstids avstängning… Nästa gång du springer här o snokar kommer du inte kunna.. springa här o snoka. För då kommer bara en errorsida dyka upp och larmet går igång….. Ba så du vet vad du kan vänta dig……

  Magnus Härenstam….. du är ju fan inte sann……….

 5. Va BRA hon var!!!

  Heja, heja, heja Petra….

  Gu, så många gnällspikar det finns. Nu vet jag att Petra grejar melodifestivalen galant. Ingen kunde gjort jobbet bättre än hon. Man måste veta att hon är lite “styrd” också, men som sagt. Hon gjorde detta andra program utmärkt. Tror inte Lasse Berghagen gjort det bättre. Och inte Härenstam eller Weise heller…

 6. Hmm.. ett tag trodde jag att jag hade PMS och det att du visat ditt fula tryne här igen bara var en ond dröm. Som jag skulle få vakna ifrån bara fullmånen försvann.

  Men icke… Så.. jag får väl facea fakta o ta tjuren vid hornen…

  Javisst.. hon var bra.. riktigt riktigt jähääättebra. LIKA BRA SOM LHC VAR I MATCHEN IGÅR.. !!! Exakt precis lika bra…..

  Som en tunna skit

  I övrigt pratar du sån skit så jag hör inte vad du skriver så därför kan jag inte kommentera det. Det där med diverse andra hemska programledare, alltså. Jag hööör inte det…..

  * LHC igår = brakförlust mot.. hmm.. Brynäs.. eller nåt. STORSTRYK allafall…..
  * IBLAND.. skymtar det fram att hon fan i mig har humor men det är mest när det ser ut som att hon frångår manus och improviserar. Små små korta skymtar där hon INTE är fullständigt steluppstyltad i alla “skämt”. Undrar vem som bestämt vad hon ska säga.. ibland låter det lika torrt o trist som din s.k humor…..

 7. Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948

  Och VAD HAR LHC MED PETRA MEDE ATT GÖRA???
  Kom igen va!!! Jag skulle ju kunna påminna om HV:s resultat på senare tid, till exempel deras senaste torsk mot Luleå, men jag ska vara barmhärtig och inte strö salt i såren…
  Och angående Petra så kan jag bara konstatera att hon gör sitt jobb bra!!! Jag föredrar henne klart framför den träiga Kristan Luuk. Jag såg förresten i bladet att en dåre villa se Kristian Luuk som programledare för På Spåret! Man kan ju få spader! Det vore ju som… som… som… att Ingvar Oldsberg skulle ta över Allsång på Skansen.
  Jag såg förrsten att Petra Mede har en trevlig hemsida, http://www.petramede.se
  Och där finns hennes turnéplan. Den andra maj kommer hon till Linköping. Se där ett gratistips från mig!
  Och så får vi hoppas att Petra Mede blir årets julvärd i SVT.

 8. Tja.. om HV skulle väl enklast kunna sägas att de ÄR SVENSKA MÄSTARE I ISHOCKEY!!! Om det sprungit din näsa förbi så var det de som åkte hem med GULDHJÄLMARNA förra året och.. hittills har inget - vad jag vet - tagit GULDHJÄLMARNA ifrån dom!???

  Och fortsätt du beundra Petra Mede i melodifestivalen. Det står ju var och en fritt att yttra sina åsikter. Hur dumma de än är. Och hur tom i roten man än är.

  Och att du fortsätter hävda hennes briljans säger ju en hel del om innehållet bakom ditt pannben…..

  OCH.. sen spelar det ju ingen roll HUR jävla pisskass du EGENTLIGEN tycker att hon är för.. att tycka tvärtemot mig har ju blivit en välutvecklad livsuppgift för dig. Men jag har överseende med det. Jag är en medkännande och generös människa och står gärna till tjänst.

  Och.. du vet vem som kommer flabba högst - i ett helt jävla år TILL - om ett tag framöver när guldhjälmarna ÅTERIGEN håvas hem till rätta och enda laget!!!?????

Kommentera:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>