Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Strict Standards: Non-static method PopularPosts::install_post_plugin_library() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/popular-posts-plugin/popular-posts.php on line 75 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class admin_subpages in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/post-plugin-library/admin-subpages.php on line 22 Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method expcom::ajax_data() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/plugin.php on line 311 Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method expcom::js_vars() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/plugin.php on line 311 Du kallar dig kompis.. Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 948 Strict Standards: Non-static method expcom::head() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/expand-comments/expand-comments.php on line 563 Strict Standards: Non-static method expcom::get_moofx_submit() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/expand-comments/expand-comments.php on line 406

Du kallar dig kompis..

Pia, söndag 13 januari 2008
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method SimilarPosts::execute() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/post-plugin-library/common_functions.php on line 586 Strict Standards: Non-static method SimilarPosts::check_post_plugin_library() should not be called statically in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-content/plugins/similar-posts/similar-posts.php on line 57 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 398 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/c/8/0/pians.se/httpd.www/blog/wp-includes/kses.php on line 398

När en av dina kompisar kommer till dig och skulle behöva lite uppbackning väljer du att tacka o ta emot. Tacka o ta emot att du fick en fyllekompis för kvällen.

Jag VET.. för jag var där…..

Du kallar dig kompis……….

Nyligen satt du hos den kompisen o hans sambo o raljerade över hur en av era andra kompisar trott sig vara tillsammans med tjejen innan kompisen och hon blev tillsammans. Raljerade över den kompisen o hans beteende gentemot henne. Vad du aldrig berättat för den här kompisen är vad du själv gjort. DET har aldrig ens antytts. Hur du i alla år - sen innan de var tillsammans - suttit o lågt sjungit smörsånger o ballader o smäktande kärleksvisor i örat på henne. Hur du flera gånger - vilket du hånande berättade om när den andra kompisen försökt så många gånger - passerat alla gränser för hur man beter sig mot kompisars partners.

Den kvällen nyligen var inget undantag. Hon hade fullt sjå att hålla sig undan för dina närmanden och det var INTE trevligt. Inte trevligt alls. Men det här har du aldrig berättat för din kompis. Den kvällen fanns ytterligare en spiknykter kompis - dit du själv inte kan räknas.. tyvärr - på plats som både såg och hörde och kan bekräfta sanningshalten i mina ord.

Jag VET.. för jag var där…..

DU.. har aldrig berättat men det har hon….. I alla år….. Tyvärr väljer hennes sambo “den tysta vägen” - han vill ju inte bråka. Eller nåt. Han BORDE rimligen försvarat henne alla de gångerna men har valt att vända sig bort och inte se och hon har fått en jävla massa skit för att hon inte alltid håller käften och inte slickar några jävla as i röven hur som helst…..

Jag VET.. för jag var där…..

Du kallar dig kompis………

Dessutom satt du samma kväll och till tjejen antydde o lät påskina att du minsann visste MYCKET om henne o en annan kompis till er båda som skulle skett under tiden kompisen o hon varit tillsammans men att du minsann inget säger till nån. Du var väldigt noga att inte kompisen själv skulle höra. Det här har du gått omkring o burit på i många år o även tidigare antytt men aldrig sagt nåt riktigt rakt ut. Tjejen vet PRECIS vad du pratar om och faktiskt så pratade ni om det här för länge sen. Det inkluderar ännu en kompis till er båda. Och det finns ingen sanning i det.

Jag VET.. för jag var där…..

Du kallar dig kompis……….

Tjejen har i många år talat om för dig att du VÄLDIGT MYCKET påminner om en till henne närstående person och att om du inte aktar dig kommer du bli en klon av honom. Du är farligt nära nu iom gårdagen. Farligt nära. Och det är ingen vacker syn eller människa som väntar där framme.

Du kallar dig kompis……….

Du har en kompis som har ett långvarigt missbruk bakom sig men som i flera år har kämpat mot jävulen i kroppen. Du har en kompis som hittills raserat ett flertal familjer bl.a pga sitt missbruk. Du har själv i alla år hans tjej känt dig kommenterar och skvallrat och ondgjort dig över honom på alla de vis och sätt. Faktum är att du ALDRIG sagt något positivt om honom men du har passat dig ganska så noga så att inte kompisen själv ska höra…..

Du kallar dig kompis…..

Hon har lyssnat till en del och speciellt i början av förhållandet men.. hon ser och har alltid sett Den Andra Sidan av din kompis. Den som hon älskar.. den som får henne att skratta.. den hon delar skratten med.. den hon har kämpat som ett svin för för att få på fötter. Du var en av ett flertal olyckskorpar som redan då för många år sen förutspådde kompisen och tjejens förhållande… Det skulle ALDRIG hålla i längden. Aldrig!!!… Det här diskuterades många många gånger men du ändrade aldrig ståndpunkt. Förhållandet var dödsdömt från start och det har du hållt fast vid.

Jag VET.. för jag var där…..

Du kallar dig kompis……….

Du tog emot en kompis som var i behov av ditt stöd o din hjälp. En kompis du vet har ett långvarigt missbruk bakom sig. Livslångt kan man nästan säga när man räknar bakåt i tid. Ett missbruk som drabbat och splittrat familj efter familj och du har varit i dess närhet. Hela tiden. Du valde att ta emot honom… INTE som en kompis som i grund o botten just då behövde en annan kompis och det av inte riiiktigt samma orsaker som du fick höra även om tjejen är inblandad. Du lyssnar o tackar och tar emot gnäll o självömkan med ett gotteri och frosseri och spinner själv dessutom vidare på tråden och du uppvisade ett under av egoism och valde att ta emot honom INTE som kompis utan som fyllekompis… Fyllekompis till dig.

Jag VET.. för jag var där…..

Du kallar dig kompis……….

Du valde att ta emot en kompis, en medmänniska, med grovt missbruk i bagaget som behövde din HJÄLP i första hand, genom att plocka fram drickat och få dig en fyllekompis. Till en missbrukare som kämpat som fan och aldrig i sitt hittillsa liv varit så nära en “riktig” familj som nu valde du att medverka i missbruket och uppmuntra det. Istället för att hjälpa valde du att stjälpa.

Du kallar dig kompis……….

Du som vet allt om allt; vet inte du att missbrukare i olika stadier oxå genomgår olika faser i dessa stadier.. ???… Vet inte du att missbrukare är experter på att hitta de allra allra minsta småsaker hos andra och speciellt hos de som de upplever som “hot”. När de fokuserar och gapar o skriker om DET.. drar de uppmärksamheten ifrån sig själva. De stänger öronen och hjärnan för allt annat och fokuserar BARA på det. Därigenom kan de skjuta ifrån sig “problemet”.

Du som vet allt om allt; vet inte du att missbrukare är enna jääävla mästare på att ljuga och förvränga sanningen. Även inför sig själva. De lever i sin egen lilla drömvärld baserad på lögner lögner lögner. Och när det inte längre BARA är missbruket som behövs ljugas om börjar lögnerna i alla andra sammanhang dyka upp mer o mer och det dröjer inte länge innan lögner o förtal trillar som pärlor på ett band… Det tar fokus från dom själva… Din kompis brukar välja att fokusera på sin tjej för hon är på flera sätt ett hot…

Du valde att ta emot en kompis som behövde din hjälp genom att föja med honom på en rak väg in i fyllan. Och tacka och ta emot. Och det var inte första gången. Och du verkar inte förstått att du genom det här hjälper till att stjälpa hela hans tillvaro dit han nu tagit sig. Den tillvaron som hittills har varit den lugnaste i hela hans liv. DET ser du inte. Du ser inte hur han växt som människa. Du ser inte hur han utvecklats.

Du kallar dig kompis……….

Du lyssnar på hans gnäll och självömkan - det ÄR ju synd om honom för att TJEJEN är det största hotet mot hans fria missbruk - och hjälper honom…. Genom att medverka i och till hans fylla - du visste så väl att han inte kom till dig för att stilla umgås.. du visste att han kom för att missbruka… Du kunde stoppat det där… Det gjorde du inte…..

Du kallar dig kompis……….

Hon har stått upp för honom och försvarat honom inför både dig o andra i alla år. Hon har kämpat som ett djävla svin för hans o sin egen skull. För deras familjs skull. Hon har kämpat och stått emot ALLT. Du vet ju om att han fick ett ultimatum för några år sen - missbruket eller henne. Han var “ren” när han valde…… henne. I gengäld fick hon lova med allt hon kunde att hon ALDRIG skulle ge upp. Han skulle inte klara det här själv utan hon MÅSTE stå ut. Vad som än hände. Vad han än gjorde. Hon lovade. Det var inget enkelt val med deras gemensamma bagage i åtanke men.. hon lovade…..

Och hon har stått för sitt löfte o för sitt eget val o själv valt att stanna. Ingen har tvingat henne. Hon lovade att finnas för honom, att hjälpa honom så gott hon kunde. Att aldrig ge upp. Hon har tagit ofattbart mycket skit från både honom och andra. I alla år. Men hon stannade. Hon hade lovat.

Han ville och vill inte “byta bort” henne. Vad han än sagt och säger till dig. Och andra. Ibland. Hans ord går inte alltid att lita på för han är en mästare på att ljuga och förvränga sanningen och det är alltid andra människor - och dom han upplever som hot mot sitt missbruk - som är och gör fel.

Han valde själv att minska på umgänget med både dig och andra kompisar för många år sen. Ett umgänge som ALLTID innehöll råfylla. Han sa ibland - för att skydda sig själv - att det var HON som inte ville. Det tog både du och andra fasta på o valde att tro honom på hans ord. Men det var inte så. Det var inte HON - det var HAN SJÄLV! Men han lyckades få fokus PÅ HENNE och bort från SIG SJÄLV… Han är en driven jävel på det området…..

Jag VET.. för jag var där…..

Du kallar dig kompis……….

Du har medverkat o gladerligen tagit emot en fyllekompis. En fyllekompis som inte kom hem den natten…..

Du kallar dig kompis……….

Du har medverkat till att “halva stan” nu vet att hon är och har varit otrogen med deras bästa kompis, att HON är en djävla ragata, att det är SÅ synd om honom, att hon ska packa o flytta fort som fan för nu jävlar har hon gått för långt. Nu jävlar har minsann HAN fått nog. Allt det här skrek han nämmerligen allt vad han orkade igår. Inför minst ett 10-tal nyfiket lyssnande grannar. De fick veta PRECIS vad han tyckte o tänkte o kände om henne. Och det var INTE positivt kan jag berätta. Och det låg heller inte mycket vare sig logik eller sanning i nåt han sa. Skrek….. VRÅLADE……….

Hon kunde dödat honom med sina bara händer. Där och då. Inför de som lyssnade och tittade. För att han - återigen efter så långt uppehåll - förnedrade både sig själv och henne och hela deras familj. Tryckte ner henne långt långt ner. För att han var inne i sitt gamla missbrukarbeteende.

Hon visade inte med en min vad hon kände eller tänkte. Hon såg bara till att komma hem. Komma därifrån. Men hon kunde dödat honom. Där och då. Med sina bara händer.

Jag VET.. för jag var där…..

Du kallar dig kompis……….

Du har medverkat till att tjejen inte sovit en blund inatt. Du har medverkat till att hon växlat mellan att FÖRSÖKA sova och att stå i fönstret o vänta på honom. Hon ville ha honom hemma. Hos sig. Vad det än inneburit och fört med sig. Bara han var hemma.

Han kom aldrig.

Du har inte bara medverkat till HANS kväll och natt - du har också medverkat till HENNES. Utan att hon bett om det. I 12 timmar väntade hon. I TOLV jävla fakkin timmar. Väntade hon. Orolig. Rädd. Liten. Ensam. Fantasin spelade upp scenarier med hans död. Om du inte vet det så var det storm här igår. Hon var livrädd för att han - i sitt tillstånd dessutom - cyklat omkull och blivit liggandes. Hon såg honom död framför sig. Hon led…… hon led som fan……….

Att hon inte särskilt ofta visar sig liten och ensam och rädd betyder inte att hon inte är det. Den tuffa fasaden döljer mycket…..

Du kallar dig kompis……….

Efter vad han SKREK och VRÅLADE till henne utomhus igår inför ett tiotals nyfikna åhörare är deras förhållande nu - enligt vad han sa o SKREK - över. Till slut. Är du nöjd nu.. ???… Nu kan du ju säga det där du sa redan för så många år sen.. du som var en av de ivrigaste olyckskorparna; VAD VAR DET JAG SA.. !!!?????

Kan du nu sova lugnt och gott varje natt med ditt goda samvete i behåll… Vet du nu med dig att du efter alla dessa jävla år änterligen fick RÄTT… Kommer det kännas skönt för dig att nu framöver kunna dryfta kompisens och tjejens långvariga förhållande och konstatera att det här visste ju du redan från början…..

Kommer du kunna sova gott och känna att du gjort ditt bästa för din kompis… Att du gett honom vad HAN behövde… Att du ställt upp. Så som kompisar som ÄR kompisar gör för varandra. Att eftersom han när hon försvinner ur hans liv ju kommer ägna mer tid åt dig. Och fler såna här kvällar. Och du kommer få sällskap in i fyllan. Av honom. Som behöver nåt helt annat. Ditt goda medmänskliga samvete kommer vagga dig till sömns.

DU kanske känner så här men jag kan tala om för dig att det gör inte tjejen. Så här gör ingen KOMPIS… Man gottar sig inte i varandras olyckor. Man gottar sig inte i andra människors lidande. Man ställer upp. Man finns där. Man kanske inte accepterar allt men man fortsätter att älska sin kompis och utgår från DENS bästa… Inte sitt eget…..

Du kallar dig kompis……….

Jag….. kallar dig ett stort jävla egoistiskt svin….. Det gör tjejen oxå…..

Jag VET det.. för jag var där……….

Hon och jag kan säga en sak gemensamt till dig; du har spottat på våra golv och våra bord för sista gången! - det kanske ingen talat om för dig att du gör när du är full.. spottar loskor rakt ut var du än är.. charmigt som fan…..

Du har kladdat och klängt på fyllan på oss för sista gången… Du har sjungit dina smäktande ballader o kärlekssånger i våra öron för sista gången….

Och.. hade hon ensam kunnat bestämma hemma hos dom hade du ta mig fan aldrig mer fått sätta din fot där för SÅ mycket har du förnedrat din “kompis” i alla år…..

Du kallar dig kompis…..

Du har kallat dig kompis för sista gången. Vi vet inte men.. just nu känns det som att vi aldrig kommer kunna förlåta dig. För att du valde den egoistiska vägen istället för se utanför dig själv och hjälpa kompisen… För att du valde att inte ställa upp… För att du valde att inte säga nej… För det var som sagt inte första gången det här hände….. När han flyr, flyr han till dig för du är närmast och han VET att han får fyllesällskap OCH.. att han får hjälp och medhåll i sitt självömkande - och minns för all del det där med missbrukare och att ge fokus åt andra än sig själva. Men hans flykt är inte från henne. Egentligen. Han flyr från sig själv och från att ta ansvar för sitt eget liv. För sina egna handlingar. Och deras liv. En flykt som ALDRIG kan sluta genom missbruk…..

Jag vill aldrig aldrig mer behöva få dela sånt här med henne. Aldrig. Aldrig mer!!!

Du kallar dig kompis….. Det är du inte……….

Lindrigt sagt kan jag från djupet av mitt hjärta säga att du är en självgod, uppblåst jävla skitstövel och du är så jävla patetisk att jag får vinterkräksjukan bara av att tänka på dig!!!

Du borde ta dig en jääävligt djup funderare över hur du - som dessutom aldrig nånsin unnat en enda av kompisarna att ha ett förhållande av anledningen att de blir ju så jääävla toffliga o tråkiga då som inte vill hänga på å supa skallen i bitar ständigt o jämt när DU har lust - egentligen har det där uppe på toppen av både männens och människans fullkomlighet o kanske tänka lite mer på att ju högre upp du är desto hårdare slår du i backen när du faller……….

.

Dessa ord är tillägnade dig. Ja just DIG! Tyvärr kommer du nog aldrig förstå vad du gjort. Och det inte bara den här gången. Och inte BARA igår!

Du vet vem du är och.. jag VET att du läser här……….

……………………………………………

Detta är skrivet med tillstånd men utan förhandsgranskning av tjejen nämnd i texten… Jag fick välja mina ord och uttryck helt fritt och det.. har jag gjort……….

Personerna finns i verkligheten och händelser som ovan beskrivits har hänt.

………………………………………….

Kanske liknande:

One Response to “Du kallar dig kompis..”

  1. Oj…förstår att det är himla tufft just nu hos fler än du. Hoppas det ljusnar så det kan komma något bra ur det hela! Och du….du skriver jättebra, även om det den här gången var ett jobbigt ämne!
    Kramar från “Camillagrannen”

Kommentera:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>